Julbrev 2021

Vintern är här och vi lägger snart 2021 till handlingarna.

Styrelsen vill med detta brev önska alla i Fjällbyn en God Jul och Gott Nytt År 2022.

Uppdraget vi har i Styrelsen har sin förankring i vårt Anläggningsbeslut vilket ålägger oss att förvalta och säkerställa drift, underhåll och utveckling av våra vägar, vattenanläggning och grönområden.

Ni har säkert uppmärksammat att det byggs som aldrig för i Idre regionen. Detta märks även i Foskros Fjällby där vi nu ser att stugägarna bygger till, renoverar och bygger nya hus på obebyggda tomter. Det tycker vi i Styrelsen är positivt och trevligt. Alla har nog också noterat att värdet och intresset för att äga ett hus i just Foskros Fjällby kanske aldrig vart större. Läget som Foskros Fjällby har är unikt. Vi ligger lite lagom långt ifrån Idre där det nu är högt tryck på att möta alla som vill ta sig till de stora skidanläggningarna i området. Till Foskros Fjällby söker sig de som vill ha det lite lugnare, med närhet till fjället för både fiske, skoter och vandring. Vi är en liten förening med 106 tomter i en unik natur i norra Dalarna, jag tror många av Er delar och börjar förstå hur lyckligt lottade vi är.

Att vara en liten förening har både för och nackdelar. Fördelen är naturligtvis att det blir lättare att lära känna sina grannar och sammanhållning och styrelsearbete blir smidigt. Inte minst våra årligen återkommande frivilliga städdagar har förbättrat gemenskapen i Fjällbyn där uppslutningen har vart fantastisk. Vi lär känna och respektera våra grannar. Vi utför en massa arbeten som vi annars skulle behöva lägga ut och bekosta. Nackdelen är också eftersom vi är få så kan arbetsbördan i föreningen falla på samma personer och nyrekrytering till styrelsen vara ett problem. En styrelse som får arbeta ett antal år tillsammans är nog idealiskt, men rent demokratiskt så bör vi ha en viss rotation för att släppa fram nya idéer och låta fler vara verksamma. Nuvarande styrelse har suttit sen 2014, och det börjar snart bli dags att släppa in nya förmågor. Därför uppmanar vi Er som känner sig kallade och vill vara med att bygga framtidens Foskros Fjällby att kontakta valberedningen och komma på årsmötet den 15/4 2022.

Lite att tänka på inför vintern och kommande prioriteringar i Verksamhetsplanen,

 • Vattendistributionen, vid stora helger som Jul/Nyår/Påsk kan var ansträngd, var sparsam och tänk på att vattnet ska räcka till alla.
 • Vi har noterat att några har skaffat badtunnor, DET ÄR INTE TILLÅTET ATT FYLLA SIN BADTUNNA MED FÖRENINGENS VATTEN.
 • Vi kommer att byta alla gamla ventiler så fort vi får tillgång till grävare. MISSTÄNKER NI ATT ER AVSTÄNGNINGSVENTIL LÄCKER ELLER ÄR FELAKTIG PÅ NÅGOT SÄTT, KONTAKTA STYRELSEN OMEDELBART!
 • Håll ner hastigheten på våra vägar! 30 km gäller.
 • Ni som hyr ut, informera vad som gäller i Stugbyn.
 • Respektera skoterförordningen, högst 20 km och närmaste väg till led gäller!
 • Använd nya skoterleden till ledsystemen vid stuga 13.
 • Raststugan vid pulkabacken är öppen för alla går inte att boka. Nu finns även el i stugan och belysning. Fyll på med ved på när ni eldat, ta med ev. sopor.
 • En timer för belysning av backen finns på utsidan vid dörren. VRID TILL ÖNSKAD TID OCH LÅT DEN GÅ KLART….GÅR INTE ATT BACKA NÄR MAN VÄL HAR STARTAT TIMERN.
 • På vår nya hemsida finns all information om Fjällbyn, eller kontakta styrelsen om ni har övriga frågor.
 • Motioner till årsmötet skall vara inkomna senast 28/2 2022.

Vi i Styrelsen Foskros Fjällby vill tacka alla Er, och önska en God Jul, och Gott Nytt 2022.