God Jul och Gott nytt år från Foskros

Hej, vi närmar oss Jul och Nyårshelgerna och vi i styrelsen vill passa på och informera lite om vad som händer i vår stugby. Vi jobbar på vår verksamhetsplan som i första hand inriktar sig på att få vägar och vattenanläggning att fungera.

På Årsmötet 2019 beslutades att borra ytterligare ett djuphål för vattenanläggning. Detta är utfört ovanför stuga 74. Det mesta av arbetet är klart men pga. att det förnärvarande är mycket svårt att få tag i rörmokare pga. alla arbeten vid Himmelfjäll så kommer det nya borrhålet att bli inte att bli inkopplat förens under början av 2020.

Städdagen gick av stapeln lördag 7/9 med bra uppslutning av ett 15 tal personer. Stort tack till dessa. Flaggstångsfästen har gjutits vid stugbyns anslagstavla, vägtrummor inspekterades och rensades, samt förrådet vid vattentornet färdigställdes för flytten till pulkabacken. I november så hissades stugbyns nya flaggor upp för första gången.

Under hösten så har förrådet vid vattentornet flyttats ner till pulkabacken för att användas som värmestuga. Det har även installerats en värmekamin i stugan och en betongring utanför som kan användas som grillplats. Arbetet med att inreda värmestugan kommer att fortsätta under 2020, all hjälp med inredning och vedkapning är välkommen.

Eftersom skoterpåfarten vid Smoletvägen är avstängd så har Roland Svensson breddat parkeringen vid infarten till skoterspåret vid krönet på Storbacksvägen (stuga 12) så att det blir möjligt att parkera med bil och släp vid nya skoterpåfarten. Vi ber alla att respektera markägarens beslut och ansluta till skoterspåret vid nya skoterpåfarten.

Jul och Nyårshelgen är den helgen tillsammans med Påsk som flest besöker fjällbyn. Även fast gjort många förbättringar på vår vattenanläggning så ber via alla att vara hushållsamma med vattnet så att det räcker till alla boende i stugbyn.

Årsmötet 2020 är som vanligt i Foskros skola långfredagen den 10 april men till dess är det några veckor 😊

God Jul och Gott nytt år önskar

Styrelsen Foskros Fjällby Samfällighet